Gå till innehåll
Danderyds Curlingklubb
Danderyds Curlingklubb

KM Figur

Välkomna att spela KM i figur! Tävlingen spelas under 10 kvaltillfällen samt ett finaltillfälle och är uppdelad i en dam- och en herrklass. Spelformen är enligt det klassiska formatet med åtta olika figurer.

KM Figur spelas normalt på torsdagar kl 19.30 med undantag onsdagen den 30 november kl 20.00 samt Thorsten Palms VPR (två serier) söndagen den 29 januari. OBS! Vid de kvaltillfällen som är på torsdagar så är det tillåtet att istället för på kvällen spela sin figurserie på morgoncurlingen samma dag. Samma krav på betalning enligt nedan gäller givetvis även i detta fall.

För att kvalificera sig till final måste en spelare ha spelat minst 3 kvalserier.

De fem spelare i respektive dam- och herrklass, med bästa sammanlagda resultat av sina tre bästa serier, går till final. Vid lika resultat räknas högsta individuella serie, därefter nästa högsta osv för att avgöra kvalificeringen.

Anmälan: Anmälan sker vid samlingen före varje deltävling senast 15 minuter före starttid. För deltagande i Thorsten Palms VPR krävs föranmälan.

Startavgift: Startavgift är 100 kr som betalas före spelarens första speltillfälle, t ex med Swish till tävlingsledaren Dessutom tillkommer 10 kr för varje deltävling som går till Curlingförbundet.

Eventuella frågor kan ställas till Spelgruppen eller till tävlingsledare Ingrid Meldahl, ingrid.meldahl@bahnhof.se eller 070 – 520 0176.

RESULTATTABELL Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnas i Google kalkylark)

Ingrid Meldahl och Anders Kraupp segrare i KM Figur

I årets KM Figur försvarade Ingrid Meldahl titeln i damklassen med 42 poäng, följt av Helena Sundborg. I herrklassen segrade Anders Kraupp på 64 poäng, med Håkan Söderholm på andraplats och Fredrik Lindmark på bronsplats.

Vi gratulerar Ingrid och Anders!


--- 2021/22 ---

Inbjudan
RESULTATTABELL Länk till annan webbplats. (öppnas i Google kalkylark)

Ingrid Meldahl och Mikael Raab segrare i KM Figur

Efter 10 grundspelsomgångar var det till slut dags för final i KM Figur den 24 mars. Segrare i damklassen blev Ingrid Meldahl med 54 poäng följt av Helena Sundborg på andraplats och Anna Sandell på tredeplats.

I herrklassen segrade Mikael Raab på 53 poäng. På andraplats placerade sig Joakim Sellberg och Håkan Söderholm kom 3:a.

Vi gratulerar Ingrid och Mikael!

Vinnare KM Figur 2021/22

Ingrid och Mikael - Vinnare KM Figur 2021/22

Besöksadress

Rinkebyägen 6
182 36 Danderyd

Kontakta oss

kontakt@danderydscurlingklubb.se