Gå till innehåll
Danderyds Curlingklubb
Danderyds Curlingklubb

KM Mixed Dubbel

Detta är en relativt ny spelform där laget ska bestå en kvinnlig och en manlig spelare. I korthet går det till så här:

En sten från ena laget placeras på mittlinjen framför boet och en sten från andra laget placeras i bakkant av teelinjen. Lottning användas för att bestämma vem som beslutar om placering av liggstenen i den första omgången.

Stenpositionerna för lagen när en omgång börjar styrs av om man tagit poäng eller förlorat den senast spelade omgången. En gång var under matchen får lagen välja att spela med cornergard-upplägg.

Varje lag spelar fem stenar i varje omgång. Den spelare som inleder omgången för laget spelar också lagets sista sten. Den andra spelaren spelar de övriga tre stenarna. Laget får skifta position mellan omgångarna.

Officiella regler enligt SCF (se paragraf 14) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till KM mixed dubbel gäller fri anmälan. Laget måste bestå av en kvinnlig och en manlig spelare. Båda ska vara aktiva medlemmar i Danderyds CK. Reserv får sättas in men måste vara av samma kön som den person som ersätts och får inte delta som reserv i annat lag.

Inbjudan till KM Mixed dubbel 2024 Pdf, 213.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Laguppställningar och spelschema Pdf, 152.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Resultattabell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnas i Google kalkylark)
Regler Pdf, 104.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Maria och Mikael Guslin i KM Mixed dubbel

Efter ett spännande grundspel i KM Mixed Dubbel, där lagen delvis fick skiljas åt genom teedragning, blev det dags för slutspel. I finalen möttes Maria/Mikael Guslin och Anna Rindeskog/Mikael Raab. Efter fem omgångar ledde Guslin/Guslin med tre poäng, men Rindeskog/Raab lyckades komma tillbaka och matchen gick till skiljeomgång. Där var Guslin/Guslin det starkaste laget och vann till slut den spännande kampen med 6-5.

Match om 3:e-pris kommer att spelas mellan Helena/Ulf Sundborg och Linda Kjerr/Johan Aspenberg.

Vi gratulerar Maria och Mikael Guslin till segern!

Besöksadress

Rinkebyägen 6
182 36 Danderyd

Kontakta oss

kontakt@danderydscurlingklubb.se